Agenda

 • zaterdag 20 januari 2018 om 19u00 · 69 deelnemers
  De Ploan in Mechelen, België

  Nieuwjaarsreceptie 2018

  We nodigen je graag uit om samen met de PVDA het nieuwe jaar feestelijk in te zetten.

  * Geniet van een drankje en hapjes, wij trakteren

  * Ontmoet onze nationale voorzitter Peter Mertens en parlementslid Raoul Hedebouw

  * Luister naar onze nieuwjaarsboodschap en een streepje muziek

  Nodig gerust familie, vrienden en kennissen uit om mee te komen. Laat ons weten met hoeveel personen je komt. Dit om het nodige te kunnen voorzien. Inschrijven kan hier onderaan via de website, via mail: mechelen@pvda.be of via sms: 0484 23 74 29.

   Raoul Hedebouw en Peter Mertens

 • vrijdag 2 februari 2018 om 20u30

  Liever Sandra dan Samira?

  Boekvoorstelling: 'Liever Sandra dan Samira?'. Over praktijktesten, mystery shopping en discriminatie.

  Een Belg, een Marokkaan en een Turk komen op sollicitatiegesprek: het zou het begin van een even flauwe als foute mop kunnen zijn. Maar in het België van vandaag spelen veel mensen mee in zo’n grap met een lange baard.

  Nochtans zou iedereen in dit land gelijk moeten zijn, zo staat het ook in de grondwet. De werkelijkheid is anders. Of het nu door hun leeftijd, geslacht, afkomst, fysieke beperking of geestelijke gezondheid is, veel mensen worden benadeeld als ze een job of een woning zoeken, uitgaan of zelfs gewoon over straat wandelen. Dit boek gaat na hoe dat komt. Maar het stelt ook een aantal concrete maatregelen voor, van mystery shopping tot praktijktesten, sensibilisering, anoniem solliciteren en zelfregulering. Want in het verkeer doen flitspalen en boetes veel bestuurders hun gedrag aanpassen. Zou het niet zinvol zijn dat er in de strijd tegen discriminatie en voor gelijke burgerrechten ook dergelijke instrumenten komen?

  Pieter-Paul Verhaeghe is professor Sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en onderzoeker aan de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in verschillende thema’s, zoals armoede, gelijke kansen, diversiteit, wonen en stadsplanning. In 2012 schreef hij het boek Migrant zoekt toekomst over de geschiedenis en toekomst van migranten in Gent. Pieter-Paul Verhaeghe schrijft regelmatig opiniestukken voor diverse media, zoals Knack, De Standaard, De Morgen, deredactie.be en MO*.

Klaar om de bevraging voor jouw stad in te vullen?