Nieuws

Stad moet zelf gratis oefenkansen Nederlands ontwikkelen

Mechelen wil in de komende zomervakantie meer oefenkansen Nederlands aanbieden aan jongeren, volwassenen en senioren. Schepen van Diversiteit en Inburgering Marc Hendrickx (N-VA) geeft aan dat er voor deze groepen eigenlijk geen aanbod bestaat. Dat daar wel degelijk nood aan is, werd volgens de schepen nochtans meermaals gemeld.

Blijven strijden voor het behoud van een stedelijk zwembad

Er circuleerden al een tijdje plannen voor de bouw van een Plopsaqua in Hannuit-Landen en in Mechelen. Voor Hannuit-Landen is de kogel door de kerk. Het is nu nog wachten op een beslissing voor Mechelen. Maar die willen we niet zomaar afwachten.

De plannen in Mechelen zijn rechtstreeks gekoppeld aan het voortbestaan van het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart. Het Mechels stadsbestuur is van plan om de stedelijke middelen die voorzien voor Geerdegem te verschuiven naar Studio 100. Anders gezegd, indien Plopsaqua er komt dan verdwijnt het stedelijk zwembad.

Bestel jouw raamaffiches

Met onze nieuwe affiches willen we het Mechelse straatbeeld kleuren. Bekijk en bestel ze hier!

 

Naar een doorbraak in Mechelen - nieuwjaarsreceptie 2018

De Mechelse PVDA verzamelde zaterdagavond in zaal “De Plaon” voor haar nieuwjaarsreceptie. Die stond geheel in het teken van de komende verkiezingsstrijd. In 2018 wil de PVDA ook in Mechelen definitief doorbreken. Een kort verslag met foto's.

Wij maken van sociaal beleid de nieuwe topsport

Op zaterdag 20 januari hield de Mechelse PVDA haar nieuwjaarsreceptie in zaal "De Plaon". De avond stond helemaal in het teken van de komende verkiezingstijd. In 2018 wil de PVDA ook in Mechelen doorbreken. Lees hier de speech van lijsttrekker Dirk Tuypens.

De inspraak-attitude van het bestuur in de praktijk

“Voor inspraak heb je geen middelen nodig, inspraak is een attitude.” Dat zei burgemeester Bart Somers op de laatste gemeenteraad van vorig jaar. Volgens Somers wordt die attitude dag in dag uit door het Mechelse bestuur in praktijk gebracht. De mogelijke sluiting van het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart laat alvast iets helemaal anders zien.

Actie stedelijk zwembad De Vaart

Foto- en videoreportage van onze actie voor het behoud van een stedelijk zwembad. 

Alle Mechelaars straks in het Plopsabad?

Het hing al langer in de lucht, maar het stadsbestuur bevestigt nu dat het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart over een paar jaar wellicht verdwijnt. De onderhoudskosten zouden op termijn te hoog oplopen. Het bestuur wil wel dat er een nieuw zwembad komt, maar kijkt daarvoor reikhalzend naar Plopsaqua, dat in Mechelen een subtropisch zwemparadijs zou ontwikkelen. 

Mechels stadsbestuur loopt beter niet op wolken

Prijzen, titels en goede punten, daar pakt iedereen graag mee uit. Ook het Mechelse stadsbestuur. Over minder goede resultaten wordt liefst zedig gezwegen. Ook in Mechelen. Nochtans zijn het net die mindere scores die de volle aandacht moeten krijgen. Ze moeten een bestuur met de voeten op de grond zetten en uitdagen om nieuwe oriëntaties op te zoeken.

Een sprankeltje hoop voor Melissa

Op de hoofdzetel van het Rode Kruis in Mechelen had vandaag, 12 december, een overleg plaats tussen vakbond en directie over het ontslag van Melissa Cowpe. “Aan het eind van de tunnel brandt een klein waakvlammetje.” Dat is wat een klein uur gesprek voorlopig opleverde.

Klaar voor echte verandering?