Wanneer opnieuw werkende roltrappen in het station?

Hoe lang zijn de roltrappen in het station van Mechelen nu eigenlijk al defect? Hebben ze niet eens even terug gewerkt? Zijn ze daar niet aan bezig? Niemand die het nog exact kan zeggen. Maar wat iedereen wel heel zeker weet, is dat die roltrappen al schandalig lang buiten dienst zijn, en dat het op de trappen naar de perrons voor heel veel reizigers elke dag opnieuw bittere ellende is.

De PVDA is een vurig pleitbezorger voor het openbaar vervoer. In tijden waarin de verkeersknopen niet meer te ontwarren zijn en de alarmbel voor klimaat en milieu oorverdovend klinkt, moet alles op alles worden gezet om het openbaar vervoer te ontwikkelen en het gebruik ervan aan te moedigen. Dat de regering er uitgerekend nu voor kiest om drastisch te snoeien in het budget voor het spoor, is dan ook onbegrijpelijk.

De gevolgen laten zich dan ook voelen. Onder meer in verwaarloosde infrastructuur waar niets meer aan gedaan wordt. In Mechelen zijn dagelijks duizenden mensen daar de dupe van. Zwaar bepakte reizigers, ouderen, mensen die moeilijk te been zijn, ouders met kinderwagens…allemaal worden ze tot halsbrekende toeren verplicht. En dat alleen omdat de NMBS weigert om het probleem efficiënt aan te pakken en de treinreizigers aan het lijntje houdt met flauwe excuses.

PVDA-Mechelen voert daarom op zaterdag 19 november om 16 uur actie aan de defecte roltrappen in het station. We zullen een helpende hand bieden aan reizigers die moeite hebben om de trappen op of af te gaan en zelf ook illustreren hoe vervelend de klim of de afdaling zoal kan zijn. Deze schandelijke situatie duurt nu al meer dan lang genoeg. Wij verwachten dat dit onverwijld wordt opgelost.