In memoriam Ferre Blaes (1947-2019)

Op donderdag 31 januari 2019 overleed Ferre Blaes, vakbondsman en PVDA'er in hart en nieren. We nemen afscheid met dit in memoriam.

Dag Ferre,

Plots ben je vertrokken en doe je ons allemaal stilstaan. Stop. Pauze. Even niet onze dagelijkse jachtigheid, onze grote en kleine altijd zo belangrijke dingen. Halthouden nu, bij een goede kameraad die we voor altijd zullen moeten missen.

Die goede kameraad was je op heel veel verschillende manieren. Je was een beste kameraad voor je familie. Echtgenoot, papa, knuffelbeer van een grootvader.

Je was een inspirerende kameraad bij de vakbond. Je bent altijd een vakbondsman gebleven. Geen 1 mei zonder een glas en een babbel met de mannen van de metaal.

Je was een trouwe kameraad bij onze partij. Op jouw manier altijd paraat in de strijd voor een andere en betere wereld.

Jarenlang heb je gevochten tegen zware gezondheidsproblemen. Het leven werd er niet makkelijker door, noch voor jou noch voor je familie. Maar net als in je politieke overtuiging, was je ook koppig en onverzettelijk in je strijd tegen ziekte. Je wilde er bij zijn, bij het leven, bij de mensen, de kameraadschap, bij de strijd.

Wij hadden jou heel graag bij ons en zien je niet graag gaan. Maar we gunnen je de rust die je verdiend hebt en zijn vooral dankbaar dat we jou een kameraad mochten noemen.

Vaarwel Ferre,

Al je kameraden van de PVDA