PVDA vraagt duidelijkheid over Mechelse opdrachten El Kaouakibi

“In het licht van de lopende onderzoeken naar mogelijke financiële malversaties bij verschillende ondernemingen van Sihame El Kaouakibi, is het wenselijk dat ook de stad Mechelen nagaat of de subsidies die de stad haar toekende op een correcte manier aangewend zijn”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Dirk Tuypens.

Stad stuurt dak- en thuislozen wetens en willens de straat op in gure weersomstandigheden

Het is onbegrijpelijk dat de dagopvang voor dak- en thuislozen gesloten is. "Men stuurt wetens en willens dak- en thuisloze mensen in deze gure weersomstandigheden de straat op”, zegt PVDA-gemeenteraadslid Dirk Tuypens. Vorige week hebben we weliswaar een voorproefje gekregen van aangename lentetemperaturen, maar nu is het opnieuw bitter koud en de sneeuw valt met bakken uit de lucht. De voorspellingen voor de komende week beloven weinig beterschap. Deze koude en natte paastijd komt niet als een verrassing, de weersvoorspellingen kijken vandaag de dag ver genoeg vooruit.

Toeterende steun voor nationale stakingsdag

Om de vakbonden zichtbaar te steunen in hun eisen voor een echte loonsverhoging, voor een indicatieve loonnorm en voor het recht op vervroegd pensioen op 58 jaar, trokken enkele PVDA-militanten deze morgen met een spandoek naar het Mechelse Kardinaal Mercierplein. "Voor hogere lonen toeter 2X", was te lezen. Dat leverde heel wat getoeter, duimpjes en positieve reacties van voorbijrijdende auto's en andere voorbijgangers op. Bekijk hier de video en de foto's.

Marianne zingt voor vrouwenrechten op Internationale Vrouwendag

Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, liet de Internationale Vrouwendag ook in Mechelen niet zomaar voorbij gaan. Samen met COMAC verzamelden ze op 8 maart op de Mechelse Grote Markt. Om hun eisen voor sterkere vrouwenrechten kracht bij te zetten, zongen ze samen een gelegenheidslied 'Meisjes'. Micheline Bruyninckx van Marianne, Sara Van Rompaey van Comac en Suzette De Heyder van PVDA Mechelen namen het woord. Hun boodschap kan je hier samen met foto's van de actie vinden.

Op post bij AZ Sint-Maarten

Op woensdag 24 februari waren enkele PVDA-militanten vroeg uit de veren om het personeel van AZ Sint-Maarten bij de start van de ochtendshift te informeren met onze politieke eisen voor de zorgsector.

Ontdek onze nieuwste busfolder

Vers van de pers! Binnenkort belandt deze folder in alle brievenbussen van Mechelen, je leest deze folder hier als eerste. 

PVDA Voert actie aan het station Nekkerspoel

Donderdagnamiddag 11 februari voerde PVDA Mechelen aan het station Mechelen-Nekkerspoel actie tegen de aangekondigde sluiting van de loketten. “Een bijzonder slecht idee”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens. “Een goede dienstverlening is meer dan tickets verkopen via digitale weg.” Hij pleit er meteen voor om van het station en de omgeving een levendige ontmoetingsplek te maken.

We moeten de loketten in de stations redden

Begin februari maakte de NMBS bekend dat ze de loketten in 44 stations zullen sluiten. Zo ook in Mechelen-Nekkerspoel. Ruim twintig jaar na de sluiting van het oude gebouw en de investering van enkele miljoenen belastinggeld voor de renovatie, zou het loket na enkele maanden terug de deuren toe doen. Samen met Stefan Stynen van TreinTramBus vielen we van onze stoel toen we het hoorden. Het stadsbestuur wimpelt opnieuw zijn medeverantwoordelijkheid af met “Dit is een beslissing van de NMBS”. Voor de PVDA zijn loketten in stations een belangrijke schakel in de promotie van een duurzamere mobiliteit en dienen ze behouden te worden.

Actie WZC Hof Van Egmont

Ook in dit nieuwe jaar verdienen de helden van de zorgsector alle steun en lof. Vanochtend gaven we het personeel van woonzorgcentrum Hof van Egmont een kleine attentie om hen te bedanken voor hun aanhoudende inzet.

De vuist van Jan

Een echte nieuwjaarsreceptie waarop we elkaar live zien en samen genieten van een drankje, een hapje en een babbel, dat zat er bij het begin van 2021 niet in. Dan maar een nieuwjaarsmoment via digitale weg. Ook daar kon een toespraak van Dirk Tuypens niet ontbreken. Je kan hem hier integraal lezen.

Doe je mee?