Nieuws

Tentenkamp voor betaalbaar wonen

Op dinsdag 14 augustus zette PVDA Mechelen een tentenkamp op aan de Leuvense Vaart voor betaalbaar wonen. Daarmee wil de partij de aandacht vestigen op de wooncrisis die onze stad treft. De tenten werden opgezet ter hoogte van het immoproject KOMET, omdat bij vele dergelijke projecten echte inspraak ontbreekt. Buurtbewoners werden uitgenodigd om langs te komen om hun verhalen en voorstellen rond huisvesting te komen vertellen. Een verslag in woord en beeld.

 

Big Jump levert veel steun voor behoud stedelijk zwembad

Heel wat sympathisanten en buurtbewoners kwamen opdagen voor de Big Jump in de Leuvense Vaart op zaterdagnamiddag 11 augustus. PVDA Mechelen riep op om in de Vaart te zwemmen om zo op te komen voor het behoud van een stedelijk zwembad. 

Plopsaqua is geen vooruitgang voor de Mechelaars

In de voorbije maand kreeg de Plopsa Groep van de Vlaamse overheid groen licht om op de site achter Technopolis in Mechelen een nieuw waterpretpark te bouwen. Daarmee is het lot van het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart bezegeld. Een ideologische keuze met heel wat gevolgen.

PVDA Mechelen gaat voluit voor een stad op mensenmaat

Op zaterdag 9 juni lanceerde PVDA Mechelen haar programma voor een stad op mensenmaat. Een sociale visie op de stad waarmee ze het politieke debat in Mechelen wil verrijken. De partij stelde ook haar kandidatenlijst voor. Opvallende kandidaten zijn Ng Sauw Tjhoi, journalist en trekker van de vluchtelingenwerking Welcome in Mechelen en Paul Van Aelst, vakbondsmilitant bij ACOD Spoor. Een verslag met foto's van verschillende kandidaten. 

Boekvoorstelling De Grote Pensioenroof: een boeiende avond

Op woensdagavond 30 mei stelde Kim De Witte zijn boek De Grote Pensioenroof in Mechelen voor in De Zondvloed. Het was een boeiende avond met bijdragen van Ilse De Vooght (Femma), Jef Maes (ABVV), Jamilla Hamdann Lanchkar (ACV) en gemodereerd door Dirk Tuypens. Hier een kort verslag met enkele quotes en foto's.

Actiegroep overhandigt 2550 handtekeningen voor behoud stedelijk zwembad

De actiegroep die ijvert voor het behoud van het zwembad Geerdegemvaart overhandigde bij aanvang van de gemeenteraad op 29 mei een open brief aan Schepen van Sport Schroons. Dit pleidooi voor het openhouden van het zwembad krijgt de steun van ruim 2550 ondertekenaars van de petitie. De actiegroep eist een objectieve studie voor een grondige renovatie naar het voorbeeld van het Antwerpse Wezenberg zwembad.

In memoriam: Lucien Van Espen (1929 - 2018)

Op 19 mei namen we in Mechelen afscheid van onze goede kameraad Lucien Van Espen. We verliezen een monument in de syndicale en sociale strijd. Lucien overleed op 14 mei aan de gevolgen van longvlieskanker.

Bart Somers begrijpt het niet. Wij wel.

Burgemeester Bart Somers begrijpt niet hoe de sluiting van Axalta in Mechelen mogelijk is. We leggen het hem even uit.

Jouw Gedacht in de Grote Bevraging

Op 18 april stelden we de resultaten van de Grote Bevraging voor. Hier kan je zowel foto's van deze avond als de folder en het technisch rapport over de Grote Bevraging vinden.

1 mei 2018 in woord en beeld

PVDA Mechelen was kleurrijk aanwezig op 1 mei 2018. Hier kan je kort beeldverslag vinden met een video en foto's.

Dit is jouw beweging