Skip to content

Kerstman verzamelt handtekeningen voor minimumpensioen van 1500 euro netto

Kerstman verzamelt handtekeningen voor minimumpensioen van 1500 euro netto

In heel het land voert de PVDA campagne voor een minimumpensioen van € 1500 netto. Zoals op verschillende andere plaatsen zette de partij haar campagne extra in de verf met een ludieke kerstactie op Mechelse kerstmarkt aan de Haverwerf.

Kerstman & Werner Van RillaerDe pensioenen zijn bedroevend laag in ons land. Eén op de vijf gepensioneerden in ons land leeft in armoede. Ook de pensioenkloof met onze buurlanden valt op. Een werknemer die in ons land even veel verdient als in onze buurlanden, heeft na 40 jaar werken een pak minder pensioen. Het verschil kan zelfs oplopen tot 40%. Daarom pleit de PVDA voor de invoering van een minimumpensioen van 1500 euro netto, na een loopbaan van 40 jaar.

De KerstmanOm deze eis kracht bij te zetten trokken we onze kerstkleren aan. Want wie is de bekendste gepensioneerde van de wereld? De Kerstman natuurlijk! En hij neemt dit jaar een reuzen cadeau mee: een minimumpensioen van 1500 euro netto. Een PVDA hulp-kerstman bracht voor de actie een speciaal pensioenliedje. Andere helpers haalden vele handtekeningen op. En natuurlijk had de Kerstman ook snoepjes bij voor de kinderen.

debug info: this is the footer for domain mechelen
debug info: this is the footer for domain for existing data