Skip to content

PVDA derde partij in Mechelen

PVDA derde partij in Mechelen

“De PVDA werd vorige zondag onmiskenbaar een van de grote winnaars van de verkiezingen. Ook in Mechelen haalden we een zeer goed resultaat”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens. “We worden voor de Kamer de derde partij en konden een ruime 14% van de Mechelaars overtuigen om voor een authentiek links alternatief te kiezen.”

 

“Ik ben bijzonder trots op al die Mechelaars die samen met ons campagne voerden”, zegt Tuypens. “Een enthousiaste groep mensen, met heel veel jongeren, die wekenlang het beste van zichzelf gaf. Mechelaars die allemaal op hun manier bijgedragen hebben tot dit succes en daar nu ook voor beloond worden.” 

 

De PVDA wint ook in Mechelen stemmen bij arbeiders, bij jongeren, onder studenten en in de brede diversiteit. Steeds meer mensen vinden zich in de sociale voorstellen van de partij: de miljonairstaks, de maatregelen voor het verhogen van onze koopkracht, de pensioenleeftijd terug naar 65, het afschaffen van de politieke graaicultuur, een sociaal klimaatbeleid. “Want de Mechelaar voelt de sociale crisis hier in onze stad”, voegt Tuypens toe. “Woningen worden hoe langer hoe minder betaalbaar en het mobiliteitsbeleid zet jongeren én werkenden in de kou.”

Enkele Mechelse kandidaten noteren een bijzondere persoonlijke score. Zo haalt Sara Van Rompaey (27) als kandidate op de federale lijst 6.108 voorkeurstemmen. “Ik ben dan ook heel blij te mogen aankondigen dat Sara op de tweede plaats zal staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met Sara krijg ik als lijsttrekker een sterke running mate”, zegt Tuypens. 

“De resultaten in Mechelen geven ons een mooi perspectief voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober”, vervolgt Tuypens. “We gaan met sterke kandidaten en een sterk team naar de volgende campagne, om ook hier in Mechelen de PVDA sterker te maken.”