Peiling GVA geeft PVDA goede startpositie

Een peiling van Gazet Van Antwerpen naar de kiesintenties voor 2018 levert voor de PVDA in Mechelen 4,7 procent op. "Dat geeft ons een prima startpositie", zegt lijsttrekker Dirk Tuypens. "Dit resultaat bevestigt dat onze doelstelling van twee zetels absoluut haalbaar is."

Tegenover de resultaten van 2012 stijgt de PVDA in Mechelen volgens deze peiling met 1,7 procent. Dat terwijl de campagne nog maar net officieel van start is gegaan.

"Ik beschouw dit dan ook als een goede startpositie", zegt Dirk Tuypens, die samen met Nadia Charradi volgend jaar de lijst trekt. "Het is een bemoedigend resultaat dat ons alleen maar aanspoort om er voluit voor te gaan. We zijn goed bezig."

Opvallend is dat behalve de blauwgroene stadslijst van burgemeester Somers alleen de PVDA vooruitgang boekt. Alle andere partijen moeten inleveren. "De twee oppositiepartijen in Mechelen, sp.a en Vlaams Belang, gaan achteruit", zegt Tuypens. "Veel applaus voor het oppositiewerk is er dus duidelijk niet. Dat geeft aan dat er ruimte is aan de oppositiekant. Precies daar waar de PVDA nodig is."

 

(Grafiek website GVA)