PVDA dankt het personeel van Sint-Maarten

Steun voor het personeel van Sint-Maarten

Op 16 december trok een twaalfkoppige delegatie van de Mechelse PVDA naar het ziekenhuis Sint-Maarten om het zorgpersoneel met een kleine attentie te bedanken voor de onbetaalbare inzet. Ook de kerstman maakte zich vrij om het personeel persoonlijk een hart onder de riem te steken.

Met deze actie wilden we het personeel niet alleen danken, maar ook steunen in de aanslepende strijd voor een betere waardering. Het zorgpersoneel werd in het voorbije jaar heel zwaar op de proef gesteld. De coronacrisis stelde de structurele problemen in de sector op scherp. De opeenvolgende besparingsrondes maakten het werk in de sector bijzonder moeilijk, corona deed de emmer meer dan overlopen. De impact van deze crisis op het welzijn van het zorgpersoneel is immens.

De PVDA steunt daarom ten volle de concrete eisen van de zorgsector: meer handen, meer middelen, betere lonen en pensioenregeling, menselijke werkomstandigheden, …

De inzet en toewijding die het zorgpersoneel in het voorbije jaar heeft laten zien, is zonder meer buitengewoon en bewonderenswaardig. Het is de hoogste tijd dat onze regeringen deze mensen ten volle respecteert en hun eisen zonder dralen beantwoordt.

De actie werd opgepikt door Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en De Morgen.

FOTOREPORTAGE