Geen extreemrechtse haatcampagnes in onze stad

De PVDA is uitermate ontstemd en bezorgd over de mogelijke doortocht van extreemrechtse stokebranden nu zondag in onze stad. Uit de communicatie van Vlaams Front, dat de actie organiseert, blijkt overduidelijk dat ze maar één doel hebben: een boodschap van haat verspreiden, gericht tegen de moslimgemeenschap en tegen politiek links.

Extreemrechtse haatzaaiers en geweldenaars hebben overduidelijk de indruk dat hun momentum aangebroken is en dat alles gepermitteerd is. Dat was duidelijk bij de mars van extreemrechts op 30 augustus in Oostende, waar “islamieten, parasieten” een veelvuldig gescandeerde kreet was. De organisator van de mars in Mechelen verkondigt ongegeneerd dat deze kreet “niet racistisch”
is. We zagen het ook in Aalst, waar een lid van de PVDA omwille van zijn lidmaatschap rake klappen kreeg, warempel van de organisator van de mars in Oostende. En we zagen het ook op de jongste gemeenteraad in Mechelen, waar de fractie van Vlaams Belang opnieuw een gratuite poging deed om de moslimgemeenschap ervan te beschuldigen de corona-maatregelen niet na te leven.

De PVDA is de doelbewuste strategie van extreemrechts om de samenleving te ontwrichten, verschillende gemeenschappen tegen mekaar op te zetten en gewelddadige acties aan te moedigen meer dan beu. De partij zal de provocerende actie van zondag dan ook beantwoorden met een boodschap van solidariteit. Zondag verspreidt de PVDA een visual (zie onder) met daarop een eenvoudige maar glasheldere boodschap: “Mechelen, stad zonder haat.” Met deze digitale tegenactie geven we een duidelijk signaal: de PVDA zal de extreemrechtse haatcampagnes nooit tolereren en overtuigd blijven bestrijden.

PS: De visual haalde meer dan 330 likes en bereikte 11.000 mensen op Facebook. Ze werd ook aangevuld met een zeer succesvolle stoepkrijtactie.