Skip to content

Actie stedelijk zwembad De Vaart

Foto- en videoreportage van onze actie voor het behoud van een stedelijk zwembad. 

(ondertiteling beschikbaar)

Toen het nieuws van de sluiting van het stedelijk zwembad aan de Geerdegemvaart bekend werd, schreef er iemand op Facebook:  „Waar moeten we nu in de toekomst onze kinderen nog leren zwemmen? In de vaart, misschien?” Daarmee was dit idee geboren. We openen hier een nieuw zwembad: 'De Vaart’. Om in een niet-commerciële omgeving te kunnen zwemmen, zullen we in de toekomst enkel nog onze toevlucht kunnen nemen tot het koude water in de vaart.

Dit is een signaal aan het stadsbestuur dat we willen dat er een stedelijk zwembad blijft. Dit is ook een gelegenheid om alle andere Mechelaars  op te roepen die hier komen zwemmen: ouders, scholen, sportverenigingen, om een gelijkaardig signaal te geven.

Meer achtergrondinformatie kan je hier vinden. 

Foto's en video: PVDA Mechelen

Dirk Tuypens slaat de palen van het nieuwe 'zwembad' in de grond.Verdere voorbereidingenGroepsfoto
Dirk Tuypens legt de nood van een publiek zwembad uit.Eerst de mensen niet de winst! Zwembad 'De Vaart': somers en swinters geopend.De plechtige opening: het knippen van het lint.De daad bij het woordBrrr....Voor sommigen werd het te koud aan de voeten.Dirk Tuypens is een echte ijsbeer.Dirk Tuypens staat de pers te woord.

 

debug info: this is the footer for domain mechelen
debug info: this is the footer for domain for existing data