Skip to content

PVDA Mechelen verwelkomt secretariaatsmederwerker

PVDA Mechelen verwelkomt secretariaatsmederwerker

PVDA Mechelen heeft al bijna twee jaar een partijlokaal in de Albert Geudensstraat 4. In juni verwelkomde onze ploeg Rafaël De Saegher als secretariaatsmedewerker om de groei van de afdeling verder te ondersteunen.

Net zoals in heel het land, groeit en bloeit de PVDA ook in Mechelen en omstreken. Bij de laatste peilingen haalt de partij in Vlaanderen niet minder dan 8.2 %. De vele solidariteitsacties die de leden overal organiseerden om de helden van de coronacrisis te eren, zijn daar zeker niet vreemd aan. Net als de gevatte tussenkomsten van PVDA-verkozenen om de mensen van de zorg te steunen of om te ijveren voor  een coronataks voor bezitters van een vermogen boven de 3 miljoen euro. Zo wordt vermeden dat de coronahelden ook de crisis moeten betalen.

De PVDA-afdeling heeft al bijna twee jaar een actie- en vergaderruimte in de Albert Geudensstraat in Mechelen. Het secretariaat wordt nu ook een hub voor leden in de omgeving: Duffel, Lier, Nijlen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Putte en Heist-op-den-Berg. 

Omdat de actieradius van de partij groter wordt, investeert de PVDA voor het eerst in een secretariaatsmedewerker om de groei van de lokale afdeling verder in goede banen te leiden. 

Rafaël De Saegher is 34 jaar en vader van twee kleine kindjes. Hij koos al PVDA vanaf dat hij mocht gaan stemmen. Lid werd hij in 2017, een cadeau van zijn vrouw. Dat was meteen de start van een actief engagement in de partij. ‘Omdat ik een samenleving wil waar iedereen telt, een samenleving zonder racisme en rechtse ideeën’, zegt Rafaël. Voor wie interesse heeft in de PVDA of een probleem wil aankaarten, is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag in de Albert Geudensstraat. Contact is ook mogelijk via mechelen@pvda.be. Op woensdag en donderdag is hij te vinden in Boom.

Maandag, dinsdag, vrijdag: 9u - 12u30 en 13u - 17u.
Zomersluiting: 27 juli - 2 augustus.