Bevraging bushalte De Schijf

Nog niet zo lang geleden werd bushalte 'De Schijf' in de Schijfstraat vernieuwd. Nu behoort hij tot de 50 haltes die in Mechelen geschrapt worden. Een ploegje van PVDA-Mechelen trok tussen 7.30 en 9.00 uur naar de halte en peilde naar de gebruikers van deze halte. Een kort verslag met foto's.

Openbaar vervoer afbouwen, is in alle opzichten een foute keuze. In een toekomstgerichte visie wordt alles uit de kast gehaald om het openbaar vervoer te versterken. Dat zien we echter niet in het beleid waar zowel de Vlaamse regering als het stadsbestuur voor kiezen. Uit onze bevraging bleek dat bushalte 'De Schijf' goed gebruikt wordt door zowel scholieren, moeders met jonge kinderen, ouderen als mensen op weg naar het werk. Vele mensen nemen op andere dagen en momenten ook de bus om naar de winkel of de markt te gaan. Het schrappen van deze halte zal betekenen dat mensen een heel eindje verder zullen moeten lopen om een bus te nemen. Voor mensen die minder goed te been zijn heeft dat een grote impact op hun mobiliteit. Voor reizigers die 's morgens snel op school of het werk willen geraken is het een bijkomende inspanning maar tijdsverlies. Bijna alle reizigers waren ook niet op de hoogte van de plannen om deze halte te schrappen. Ook hier blijkt weer dat deze vervoersplannen op de schop moeten en vervangen moeten worden door een ambitieus en sociaal vervoersplan. Wij gaan door met de strijd.


Wil je graag een reactie achterlaten of word jij hierdoor getroffen en wil je graag je bezorgdheden of verhaal kwijt, stuur dan een mailtje [email protected] of neem contact op via: 015 43 33 52.

Foto's